top of page
_MG_1965-zw-kl.jpg
anke2.jpg

ANKE

VUGS

advocaat

  • LinkedIn - Black Circle

Mr. Anke Vugs studeerde rechten in Tilburg en is sinds 2008 geregistreerd advocaat. Zij is vFas-familierechtspecialist en mediator. Ook is zij actief in het erfrecht. Haar keuze voor deze richtingen was niet moeilijk; ze werkt graag met mensen. De geboortes van haar drie kinderen hebben de interesse in het personen- en familierecht nog eens versterkt.

‘Ik vind het mooi dat in mijn rechtsgebieden de menselijke, zakelijke, financiële en juridische kanten bij elkaar komen, en dat mensen zich goed voelen bij mij en bij wat ik voor hen doe. Mijn praktijk is dynamisch en breed en ik ontmoet veel mensen met een diversiteit aan zaken en problemen.

In het erfrecht zie je bij het afwikkelen van een nalatenschap vaak getroebleerde verhoudingen, waardoor het vaak een complexe puzzel is. En ook scheidingen zijn vaak negatieve ervaringen. Dus vind ik het belangrijk te zorgen voor een goede dialoog om conflicten zo veel mogelijk te beperken. Iedere zaak vraagt om een eigen strategie/aanpak, maar als familierechtspecialist probeer ik escalaties graag te voorkomen. Alleen als het moet, procedeer ik. Niemand heeft tenslotte belang bij langslepende conflicten, zeker kinderen niet. Als het kan kijk ik met mijn cliënten hoe zij met elkaar in gesprek kunnen blijven, met een reële blik op de toekomst en met oog voor de belangen van hun kinderen.

Mijn adviezen zijn helder en begrijpelijk, en ik praat graag in normale mensentaal. Financieel werk ik op een transparante manier; niet alleen op uurbasis, maar ook fixed fees zijn mogelijk.’

RECHTSGEBIEDENREGISTER

 

Anke heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Erfrecht;

Personen- en familierecht:

  • echtscheidingen, alimentatiezaken, omgangsregelingen;

  • Internationaal privaatrecht; 

  • Jeugdbeschermingsrecht; 

  • Mediation;

  • Ouderschap en erkenning. 

Deze registratie verplicht mij elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

VFAS-zw.png
Logo-MfN-zw.png

LAURA OVER ANKE:

‘Anke is zeer doortastend, recht door zee, nuchter, relativerend, gedegen en grondig. Zij is vakkundig, goed en betrouwbaar. We denken hetzelfde over ons werk, dat zich afspeelt op het snijvlak van belangrijke levensgebeurtenissen. Wij willen recht doen aan mensen.’

bottom of page