top of page
_MG_1965-zw-kl.jpg
laura3.jpg

LAURA

VAN ASSELDONK

advocaat

  • LinkedIn - Black Circle

Laura van Asseldonk studeerde rechten in Tilburg en Louvain-la-Neuve en werd in1996 beëdigd als advocaat. In 2018 voltooide zij (cum laude) de specialisatieopleiding arbeidsrecht aan de Grotius Academie. Zij is lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland en van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Breda - ’s-Hertogenbosch. Haar carrière begon in de algemene praktijk, maar gaandeweg richtte ze zich vrijwel volledig op het arbeidsrecht en verbintenissenrecht.
 

‘Een belangrijk deel van het arbeidsrecht is opgenomen in het Burgerlijk Wetboek met soms ingewikkelde en snel veranderende regels. Het is interessant en geschreven vanuit de gedachte van het werken met mensen. Dat doe ik dan ook het liefst, ook omdat met menselijk kapitaal een bedrijf of organisatie staat of valt. Bedrijven hierover adviseren is daarom van grote waarde.

In dit rechtsgebied gaat het om de verbintenis die partijen met elkaar zijn aangegaan, om het probleem of de vraag en de mogelijkheden die hieruit voortvloeien. Hiermee ga ik aan de slag. Het arbeidsrecht is er de afgelopen jaren niet gemakkelijker op geworden, maar voor mij is het een uitdaging om hierin op een zorgvuldige, strategische en integere manier resultaten te boeken voor mijn cliënten. 

Het geeft me enorme voldoening als ik cliënten, die bij een geschil het gevoel hebben alles kwijt te zijn of vast te zitten, een oplossing kan bieden, waarbij ze zien dat het niet het einde van de wereld is. Dat ik voor hen het beste eruit heb kunnen halen en dat hun zaak ze juist een opening heeft geboden naar een nieuwe stap.’

RECHTSGEBIEDENREGISTER

 

Laura van Asseldonk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Arbeidsrecht:

  • Collectief ontslag

  • Medezeggenschap

  • Internationaal arbeidsrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

logoVaan-zw.png
16037928313145822382244268452379.jpg

ANKE over LAURA:

Laura werkt weloverwogen. Zij is heel bevlogen in haar vak, betrouwbaar en goed in wat ze doet. Wij passen perfect bij elkaar in onze manier van werken.’

bottom of page